Corona maatregelen

Veilig schoenen passen, voeten opmeten en “privé winkelen”: het kan bij ons

De tweede corona-golf zorgt voor veel onrust. Wat mag wel en wat mag niet? Wat komt er nog op ons af? Vooralsnog blijven de winkels gewoon open en wat ons betreft is dat terecht: tijdens de eerste corona uitbraak, hebben winkeliers geïnvesteerd in maatregelen om corona proof te kunnen werken. Die maatregelen komen nu uitstekend van pas. Ook wij hebben er alles aan gedaan om veilig te werken. We kijken bovendien voortdurend naar manieren om het nog even veiliger te maken.

Winkels zijn doorgaans veilig: besmettingen door winkelbezoek zijn minimaal, er zijn geen besmettingshaarden in winkels vastgesteld en dat sterkt ons in het vertrouwen dat veilig winkelen gewoon prima kan, mits alle partijen zich aan de regeltjes en richtlijnen houden. De maatregelen die bij ons actueel zijn, zijn gebaseerd op de laatste persconferentie van 13 oktober 2020 (u kunt ervan uitgaan dat nieuwe maatregelen zo snel mogelijk worden geïmplementeerd in onze winkel). Een opsomming:

OPENINGSTIJDEN:

Onze openingstijden zijn nu als volgt:

MA: 13.00 – 18.00 uur
DI – VR: 09.30 – 18.00 uur (dus geen koopavond!!)
ZA: 09.30 – 17.00 uur

DEURBELEID:

Vanuit het kabinet is er een richtlijn t.a.v. het aantal mensen per vierkante meter winkeloppervlak: 1 klant per 10 vierkante meter. Wij hebben ervoor gekozen om maximaal 10 klanten tegelijk naar binnen te laten, waarmee we ruimschoots onder deze norm zitten. Iedereen MOET een schoenlepel meenemen uit het bakje. Helaas hebben we gemerkt dat mensen soms gewoon naar binnen lopen, zonder de instructies te lezen. Dat kan dus echt niet. Een schoenlepel is verplicht! Het werkt heel simpel: BAKJE LEEG = WINKEL VOL.

Desinfectiemiddel staat bij de deur voor u klaar. Niet verplicht, wel aangeraden.

WINKELINRICHTING

Om zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen, hebben we een aantal passtoelen uit de winkel gehaald en afstand tussen de passtoelen gecreëerd. We werken met kunststof schermen vanwaar we u veilig kunnen helpen en/of de voeten kunnen opmeten:

passen

Indien we u moeten helpen bij het aantrekken van de schoenen, dan vragen wij u achter zo’n scherm plaats te nemen. We kunnen u dan helpen/adviseren zoals u van ons gewend bent. Indien u zelf in staat bent schoenen aan te trekken, zolen te verwisselen etc, is het niet verplicht achter een scherm plaats te nemen. Wel houden wij dan zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand aan. Het is allemaal wat minder persoonlijk, maar we moeten hier samen doorheen!

De balie tenslotte, is voorzien van een kunststof scherm, zodat ook de betaling veilig verloopt:

MONDKAPJES:

Er wordt al geruime tijd een discussie gevoerd over het nut van mondkapjes. Het kabinet geeft een dringend advies ze te dragen in publieke ruimtes (zoals winkels), maar juridisch gezien mogen ze het nog niet verplicht stellen. Wij, als medewerkers van Mennega Schoenen, hebben besloten wel een mondkapje te dragen. Al zou het ook maar iets bijdragen aan voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus, dan is dat beter dan niets. Met het mondkapje beschermen we niet ons zelf, maar voorkomen we dat u als klant mogelijk besmet raakt. Voor u als klant geldt: een mondkapje is niet verplicht, maar het gebruik ervan wordt door ons zeer op prijs gesteld. De mondkapjes die wij gebruiken zijn uiteraard niet medisch, maar wel ergonomisch gevormd en uitwasbaar. We verkopen deze mondkapjes uiteraard ook zelf, voor € 9,95. Voor brildragers blijven mondkapjes vervelend in verband met het beslaan van de bril, toch gaat het met deze mondkapjes vrij aardig.

GEZOND VERSTAND:

We vragen u het deurbeleid te volgen en gewoon uw gezonde verstand gebruiken. Concreet:

  • houd zoveel mogelijk afstand. Als u te dichtbij komt, doen wij een stapje terug. Niet omdat we u niet willen helpen, maar om de 1,5 meter afstand te bewaren
  • gezin met kinderen: het liefst met één ouder en één kind tegelijk
  • Hou rekening met andere klanten, zeker waar het in de winkel net wat krapper is
  • Wees geduldig: door deze maatregelen is onze capaciteit beperkt en duurt het allemaal iets langer. We vragen hiervoor uw begrip.
  • Spreid uw winkelbezoek: bel desnoods van tevoren om even te vragen of het druk is.

ALLEEN IN DE WINKEL:

We kunnen ons voorstellen dat u het vervelend vindt om onder winkeltijd naar onze winkel te komen. Als u liever alleen in de winkel bent, kunt u altijd hiervoor een afspraak maken. Dan plannen we dat gewoon na winkeltijd. Dat is niet vreemd, maar gewoon onderdeel van onze service.

SCHOEN AAN HUIS SERVICE:

Dit deden we voor de corona uitbraak ook al, dus nu ook. Als u het echt niet aandurft en u uw huis niet wilt verlaten (of u kunt uw huis niet uit om wat voor reden dan ook), komen we graag bij u langs (mits het veilig kan en u geen gezondheidsklachten heeft!) met schoenen die u dan rustig in uw eigen omgeving kunt doorpassen. Dat kan met of zonder onze hulp. In het laatste geval brengen wij u dan een aantal schoenen. U past ze door en wij halen de overgebleven schoenen weer op.

CONTACT:

Gebruik het contactformulier op onze website

  • Bel ons op: 0592-312696
  • Stuur een mailtje naar: info@mennegaschoenen.nl o.v.v. “coronavraag”
  • Voor vragen kunt u het contactformulier op onze website gebruiken. U kunt ons ook bellen op: 0592-312696 en natuurlijk kunt u ook op onze facebook pagina terecht: https://facebook.com/mennegaschoenen.

Veilig winkelen? Het kan bij Mennega Schoenen!

Met vriendelijke groet,
Michel Bosgraaf & Saskia Mennega