Recept: Schoenlapperstaart

Recept: Schoenlapperstaart

'Schoenmaker' was een zwaar beroep. Schoenmakers moesten dan ook voldoende eten om het werk vol te houden. Hieronder vind je een recept voor een echte schoenlapperstaart.

Benodigdheden

  • 12 grote, zure appelen
  • 6 eieren
  • 10 grote beschuiten
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 100 gram boter
  • 70 gram suiker

Bereidingswijze

Kook appelmoes van de appelen. Breek de beschuiten in stukken. Roer vervolgens de suiker, kaneel, boter en de gebroken beschuitstukken door de moes. Let op: je moet de eieren splitsen! Klop de eidooiers en roer ze ook dor de moes. Klop de eiwitten zeer stijf en schep deze door de moesmassa. Doe alles voorzichtig in een ingevette ovenschaal of springvorm. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 175 graden Celsius in een halfuur gaar.

 

Dit artikel is eerst gepubliceerd in het 'Meester Roelof magazine'. (Een eigen uitgave van Mennega Schoenen)

 

Share This Article