Stap uit je comfortzone

Stap uit je comfortzone!

Enkele jaren geleden 'mocht' het ineens: een sneaker dragen onder een jurkje of rokje. Een verademing voor vrouwen die gewoon op comfortabel schoeisel wilden lopen, want geef toe: een pump onder een jurkje of rokje staat prima, maar loopt het altijd zo prettig? Blijkbaar niet, want anders was het fenomeen van sneakers onder een jurkje of rokje nooit zo groot geworden.

De sneaker is niet meer weg te denken uit het straatbeeld en het maakt eigenlijk niet uit of het nu zomer of winter is. Maar ook een sneaker kan nóg beter, en dat brengt ons op wellicht de meest herkende trend voor in ieder geval het voorjaar en de zomer van 2020: de 'ugly sneaker'. In sportschoenenland is dit al langer een trend, maar nu is ook de 'gewone' schoenmode aan de beurt.

Oversized

Sneakers met 'oversized' zolen dus. Wit is nog steeds hot, maar we zien ook meer poederkleuren en mooie kleurcombinaties die zo’n sneaker gewoon ontzettend gaaf maken. Ook in onze winkel vind je de 'ugly sneaker' terug, zij het in afgezwakte vorm. Toch kun je er niet meer onderuit!

Naast deze 'übersneaker' verwachten we (weer) veel van de sleehaksandalen (Panama Jack, Teva) die een uitstekende combinatie vormen van draagcomfort en elegantie. Voor de mannen: veterbooties met printjes, natuurlijk een nonchalante sneaker en ook hier de al genoemde 'ugly sneaker'.

shutterstock_1500421859

Wat het najaar gaat brengen, is nog onbekend

Ten tijde van dit schrijven zijn we nog niet op de beurs geweest om hier een goed beeld bij te hebben. Een voorspelling? Vooruit, maar voor hetzelfde geld slaan we de plank volledig mis. Wij verwachten dat de schoenmode weer wat netter en eleganter gaat worden. Bikerbooties zullen er nog steeds zijn, sneakers ook, maar we verwachten wat afwisseling met nettere (enkel)laarsjes. Voor een echte comeback van de lange laars denken wij dat het nog te vroeg is.

Wat het ook gaat worden: doe gewoon

Lekker mee met de mode en maak het jezelf gemakkelijk. Tenslotte bepaalt de mode wat wij kunnen inkopen en dus kunnen tonen in onze winkel. Waarom dan stad en land afgaan op zoek naar een schoen of laars die toch niet te krijgen is? We dagen je uit om dit jaar eens echt uit jouw comfortzone te stappen. Schoenen mogen gezien worden!

 

Dit artikel is eerst gepubliceerd in het 'Meester Roelof magazine'. (Een eigen uitgave van Mennega Schoenen)

 

Deel dit artikel